Koningsdag geslaagd ondanks de slechte weersvoorspellingen!

Ondanks de voorspellingen dat het op Koningsdag veel zou gaan regenen of zelfs hagelen of sneeuwen, viel het uiteindelijk best mee met het weer. De opkomst was redelijk tot goed, en veel mensen hebben kunnen genieten van de vrijmarkt en de vele georganiseerde activiteiten!

Het begon zoals elk jaar met de kinderoptocht met versierde fietsen, die vertrok van Zonnehuis De Hoorn. Na een klein buitje bij de inschrijving werd het droog, en er kwam zelfs een zonnetje door de wolken. Er waren net zoveel kinderen als in andere jaren, en ze waren stuk voor stuk prachtig verkleed en versierd. De jury, onder leiding van Reinette Gjaltema, had het weer moeilijk om te bepalen wie er met de eerste, tweede en derde prijs vandoor moest gaan, maar dit is uitendelijk gelukt. De derde prijs ging naar Eline Vlielander (4 jaar) die was uitgedost als Spaanse prinses. De tweede prijs ging naar een duo: Anne Marijn en Eline Marije Buijs (5 & 7), die als indiaantjes verkleed waren.  En de eerste prijs was tenslotte voor Tijmen en Maud Theusink (7 & 6) die zich hadden verkleed als Willem Alexander en Maxima. De prijswinnaartjes mochten naast een mooie prijs ook een tegoedbon voor een abonnement bij de Speelotheek in Marum meenemen!


Op het zonovergoten bordes van het gemeentehuis zette Geert Kooiker, voorzitter van het Oranjecomité, ook de trotse nieuwe bezitters van een Koninklijke onderscheiding in het zonnetje. De onderscheidingen waren voor het echtpaar  Ronald Gerrit Jansen en Maria Johanna Leonarda Jansen-Mullers uit Marum en de heer Joachim Willem van Steenbergen uit de Wilp. Het echtpaar Jansen en de heer Van Steenbergen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Op de vrijmarkt was de brandweer dit jaar weer van de partij met demonstraties. De kinderen mochten dit jaar zelfs een heuse brand blussen. Een experiment was om dit jaar met (biologisch afbreekbaar) schuim te werken, om zodoende kostbaar water te besparen. Gezien de enthousiaste reacties van de kinderen lijkt dat experiment zeker geslaagd.


Ook de pannakooi en de (2!) springkussens werden goed gebruikt door de kinderen. Nieuw dit jaar was de mogelijkheid voor kinderen om zich gratis te laten schminken door twee professionele schmink-dames, hier werd gretig gebruik van gemaakt! Tevens werd er koffie geschonken door de Protestantse kerk in Marum. Demonstraties van de Showband, de Harmonie en Elsomo completeerden het geheel.


Er waren natuurlijk wel wat buien, en het voelde op dat soort momenten wel even behoorlijk koud aan. Mede daarom begonnen sommige mensen al rond half twaalf hun spullen op te ruimen. Desalniettemin kunnen we toch op een geslaagde ochtend terugkijken!


Namens het Oranjecomité bij deze een woord van dank aan alle vrijwilligers die ons dit jaar weer hebben geholpen om dit feest mogelijk te maken!

Klik hier voor meer foto's