Activiteiten Oranjeweek Marum gaan door!

Na twee jaar geen Koningsdag, wandeltochten, etc. kunnen alle activiteiten van de Oranjeweek Marum dit jaar vooralsnog weer gewoon doorgaan! Dus versier je fiets, doorzoek je zolder of garage op spullen die je kunt verkopen, of trek je wandelschoenen aan en doe mee! Zie deze website voor het programma. Zien we je daar?

Buiten spelen op Koningsdag!

De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen heeft een persbericht gemaakt met daarin allerlei leuke tips om van Koningsdag een leuke actieve dag te maken, ondanks alle beperkingen! Zie https://www.oranjebond.nl/wp-content/uploads/2021/03/Persbericht-Oranjebuiten.pdf. We nodigen iedereen uit om deze tips in de praktijk te brengen! Sturen jullie ons leuke foto's van je speelavonturen op? Dan plaatsen wij die op de website en onze social media.

Het Oranjecomité wenst alle kinderen in Marum en omgeving veel (buiten)speelplezier!

Ook in 2021 helaas geen activiteiten

Zoals u zult begrijpen zijn ook dit jaar alle activiteiten rondom Koningsdag en 4 en 5 mei in Marum afgelast. Mogelijk komen er de komende weken nog enkele versoepelingen in de corona-maatregelen, maar om duidelijkheid te scheppen heeft de gemeente aangegeven dat alle activiteiten sowieso tot 1 juni niet toegestaan zijn.

Het Oranjecomité zal op 4 mei wel bloemen leggen bij de verschillende monumenten in en rond ons dorp. Verder worden alle kinderen natuurlijk van harte uitgenodigd om er zelf een leuke dag van te maken, met spelletjes, buiten spelen, kortom alles wat nog wel mogelijk is!

Activiteiten Marumer Oranjeweek afgelast

Zoals u zult begripen zijn alle activiteiten van de Marumer Oranjeweek door de Corona-uitbraak en de daarmee samenhangende maatregelen helaas afgelast. We zijn momenteel aan het nadenken over eventuele alternatieve invulingen en/of het inhalen van activteiten op een later moment in het jaar. Hou deze website in de gaten voor om op de hoogte te blijven van onze plannen.

Hartelijk dank voor uw begrip, en hopelijk tot snel ziens!

Oproep voor foto- of ander materiaal van Marum en omgeving bij de bevrijding in 1945

Samen met de plaatselijke commissie van de St Oude Groninger Kerken, de Heemkundekring Vredewold-West is Oranjecomité Marum bezig met de voorbereidingen van een tentoonstelling met als thema "75 jaar Vrijheid". Deze tentoonstelling zal gaan plaats vinden in het Romaanse Kerkje in Marum-West vanaf 13 april, de datum waarop Marum in 1945 door de Canadezen is bevrijd, t/m 5 mei 2020. Voor deze tentoonstelling zijn we nog op zoek naar foto- en ander materiaal uit de periode rondom de bevrijding van Marum en omgeving. Mocht u daarover beschikken dan wordt het erg op prijs gesteld als u contact wil opnemen met Jan Willem Hesselink of Geert Kooiker te bereiken via  info@oranjecomitemarum.nl

Uitslagen bekend

De uitslagen van het gewicht-raden en de kleurplaten-wedstrijd zijn bekend!

Verslag Koningsdag Marum 2019

Zouden we het drooghouden? Dat was de vraag die iedereen al uren, misschien al wel dagen, bezig hield. De voorspellingen zagen er niet zo gunstig uit, maar de ervaring leert dat het uiteindelijk vaak best meevalt. Het viel uiteindelijk ook best mee, de sfeer was goed en het programma was zeer geslaagd, maar droog hebben we het helaas niet gehouden.

Het Oranjecomité Marum is weer van start!

Voor de verschillende activiteiten in de Marumer Oranjeweek van 2019 is het Oranjecomité alweer een tijdje druk bezig met de voorbereidingen

Marumer Oranjeweek editie 2018

Ondanks dat het weer nog vooral aan de winter doet denken, is het voorjaar toch echt aangebroken! Dat betekent traditiegetrouw dat het Oranjecomité begint met de voorbereidingen voor de Marumer Oranjeweek.

Verslag Koningsdag 2017

Koningsdag 2017 had dit jaar een licht gewijzigde opzet: in plaats van bij het gemeentehuis vonden de "officiële" start en de prijsuitreiking van de kinderoptocht dit jaar op De Wendig plaats. Bekijk het artikel voor een kort verslag van de dag!