Informatie over de kindervrijmarkt

We krijgen wel eens vragen over de kindervrijmarkt, daarom hieronder een paar zaken die belangrijk zijn om te weten:

De vrijmarkt is in principe bedoeld voor kinderen! Uitzonderingen hierop zijn ouders die hun kinderen begeleiden, en vrijwilligersorganisaties. Commerciële activiteiten zijn dan ook niet toegestaan , tenzij (een deel van) de opbrengst naar een goed doel gaat en dit van tevoren expliciet met de organisatie is afgestemd (zie contactpagina voor het emailadres).

Je mag op de ochtend van Koningsdag gewoon een plaatsje uitkiezen ergens op De Wendig, je hoeft je niet (aan) te melden. Plaatsen waar je niet mag gaan zitten, bijvoorbeeld waar optredens zullen plaatsvinden of die vrij gehouden moeten worden voor de brandweer, worden met rood-wit lint afgezet. Er is een marktmeester aanwezig die hier toezicht op houdt, en die altijd beschikbaar is voor eventuele vragen.

De vrijmarkt wordt "officieel" geopend om 10.00 uur, als burgemeester Kosmeijer na zijn toespraak voor het gemeentehuis naar De Wending komt en daar een kopje koffie drinkt met de geridderden. Maar men is vrij om al eerder te komen. Sterker nog, de eerste plaatsjes zijn vaak al voor acht uur bezet!
Om ca. 12.00 uur is de vrijmarkt afgelopen, en dient men op te gaan ruimen. Laat je plekje achter zoals je het hebt aangetroffen! Er staan containers waar eventueel afval in gedeponeerd kan worden. Deze containers zijn niet bedoeld voor niet verkochte goederen!

Als we met zijn allen deze regels in acht nemen, wordt de kindervrijmarkt vast weer een groot succes!